مهاجرت به کانادا
  • کد خبر : 3616
  • 1398/3/29

برگزاری همایش ملی بازآفرینی شهری در نیشابور

همایش ملی بازآفرینی شهری، با تاکید بر بافت های تاریخی و رویکرد توسعه‌ی گردشگری از امروز 29خردادماه 98 در مرکز همایش‌های جهاد دانشگاهی شهرستان نیشابور آغاز به کار کرد و تا فردا 30خرداد ماه ادامه دارد.

 

در ابتدای این همایش، پس از قرائت قرآن کریم، طنین سرود جمهوری اسلامی ایران و خیرمقدم به میهمانان توسط مجری برنامه شهریار صفاجو، جناب آقای شیبانی فرماندار نیشابور سخنرانی نمود.

وی اذعان داشت که نیشابور شهری در حال پیشرفت، دارای جمعیت بسیار و جنبه‌های متعدد تاریخی و فرهنگی با رویکرد موثر بازآفرینی است. فرماندار نیشابور معتقد بود که توسعه‌ی شهری همراه با فرهنگ و سنت اتفاق خواهد افتاد.

 

پس از سخنان ایشان، از جناب آقای درودی رئیس محترم شورای اسلامی شهر نیشابور دعوت به سخنرانی شد، او در ابتدای صحبت‌هایش از دانشمندان و بانیان این همایش تشکر کرد، خصوصا از جناب آقای مهندس پژمان که از بانیان اصلی این همایش ملی بودند. آقای درودی نسبت به این دست همایش‌ها ابراز امیدواری و خرسندی نمود و به حضار و کسانی که از راه های دور و نزدیک به نیشابور آمده بودند خیر مقدم گفت.

 

سید مسلم سیدالحسینی دبیر علمی همایش، سخنران بعدی بود که در رابطه با نحوه‌ی برگزاری همایش گزارش‌ها و توضیحاتی را ارائه داد. او خاطر نشان کرد که شهرداری و اداره‌ی راه و شهرسازی و بسیاری دیگر از ارگان‌ها و سازمان‌ها در به ثمر رسیدن این همایش نقش بسزایی داشتند. وی همچنین اعتقاد داشت که گسترش شهرها موجب عدم توجه به بافت های بومی و تاریخی شده‌است و برای این مهم باید چاره‌ای اندیشید.

 

نماینده‌ی محترم مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی کشور، سرکارخانم چنارانی پس از دبیر علمی شروع به صحبت نمود. او نیز از مسببان این همایش نهایت تشکر را به عمل آورد و همچنین نسبت به نتیجه دادن این قبیل همایش‌ها ابراز امیدواری نمود. او معتقد بود که همایش ملی بازآفرینی شهری گام اجرایی است تا بتوان شهر نیشابور را به عنوان یک شهر بزرگ گردشگری معرفی کرد.

 

بعد از صحبت‌های ایشان، سخنرانی سید مجتبی علوی مقدم معاون عمران و بهسازی شهری شرکت بازآفرینی ایران آغاز شد. او اعلام کرد که تمام کارهایی که در بافت‌های شهری انجام می‌شود علمی است و این کار کیفیت زندگی مردم و قدرت مدنی آن‌ها را بالا می‌برد. وی همچنین افزود که بازآفرینی و اقدامات آن در محلات با اشتراک گذاشتن آن با خود مردم صورت می‌پذیرد و مردم در این امر نقشی جدانشدنی دارند.

 

سپس به مدت 30دقیقه از میهمانان همایش پذیرایی به عمل آمد، حضار پس از این استراحت نیم ساعته به سالن همایش بازگشتند و به تماشای ویدئوی اقدامات بازآفرینی شهری نیشابور نشستند.

 

خانم دکتر آذر تشکر، اولین سخنران این بخش از برنامه‌های همایش بود. او از اهمیت مشارکت اجتماعی در احیای بافت های تاریخی سخن گفت و همچنین به این موضوع اشاره کرد ‌که مسئله‌ی مدرنیته قرار بود تا احترام بیشتری نصیب ما کند اما متاسفانه ما نسبت به گذشته از نظر امکانات زیست محیطی و ارتباطات و... ضعیف شدیم .

اما بالاخره یک روزی انسان آنقدر خسته و عصبانی می‌شود که دلش می‌خواهد تا به بافت‌های قدیمی زمان پدربزرگ ها و مادربزرگ ها بازگردد.

او در راستای همین صحبت ها این نکته راهم خاطر نشان کرد که مردم یک شهر خودشان باید برای بافت های قدیمی تصمیم بگیرند .

سخنران بعدی این همایش ملی خانم دکتر لادن اعتضادی بودند که طرح توسعه ی شهری نیشابور را در مواجهه با بافت تاریخی مورد بررسی قرار دادند.

که البته صحبت هایشان از نوع نقد سازنده بود. ایشان به شدت تاکید داشتند که این کنفرانس ها نباید در حد همین کنفرانس باقی بماند و باید به مرحله ی عملی برسد. او از اینکه هنوز برخی مسئولان بازآفرینی را با نوسازی اشتباه می گیرند بسیار ناراحت بود و اعتقاد داشت که بافت تاریخی فرسوده است اما ملزم به تخریب نیست و باید بازآفرینی شود .

و درنهایت هم پس از دکتر اعتضادی، دکتر پویا علاءالدینی در رابطه با نقش سازمان میراث فرهنگی در گردشگری و بافت های تاریخی سخنان ارزشمندی را به حضار ارائه دادند .

پس از پایان این بخش میهمانان همایش برای اقامه ی نماز و صرف نهار و بازدید از غرفه های نمایشگاه به هتل امیران مراجعت کردند .

با پایان یافتن زمان استراحت، کارگاهی با عنوان مروری بر تجربیات احیای بافت های تاریخی در ایران در محل هتل امیران نیشابور برگزار شد.

این کارگاه از دو بخش مهم شکل گرفته بود ؛

بخش اول باعنوان مرور تجارب احیای بافت تاریخی شهرهای پهنه ی شمال شرق کشور بود .

که دکتر بدری ریاست پنل بودند و مهندس فرامرز پارسی موضوع این بخش را به صورت کامل ارائه دادند.

دکتر سید مسلم سید الحسینی، دکتر پویا علاءالدینی و دکتر علی عابدزاده از دیگر اعضای این متل بودند.

پس از پایان یافتن این بخش و استراحتی کوتاه، بخش دوم کارگاه با عنوان مرور تجارب احیای بافت تاریخی شهرهای یزد، کاشان، نطنز و نیشابور آغاز شد

ریاست پنل این بخش را دکتر سید مسلم سید الحسینی عهده دار بودند و اعضای آن را هم دکتر مجید عبداللهی، مهندس فرامرز پارسی، دکتر علی عابدزاده و مهندس هادی نیر آبادی تشکیل می دادند .

با پایان بخش دوم کارگاه، روز اول همایش ملی بازآفرینی شهری هم به پایان رسید .

امید که این دست همایش ها بتواند قدم محکمی در جهت بازآفرینی بافت های تاریخی و توسعه ی گردشگری در کشور و الخصوص شهر نیشابور بردارد.

تنظیم گزارش:دست پرورده/آخرین خبر

نویسنده : 1111111111

پیوستها :

دیدگاه

0 دیدگاه